Cròniques Professionals Maig 2024

Diumenge 12/05/2024

Etapa 5 Volta Hongria: Poels s’endú el triomf parcial i Nys, la general

Poels venç a la 5a etapa. Foto: Volta Hongria
Poels venç a la 5a etapa. Foto: Volta Hongria

Wout Poels (Bahrain) ha sortit exitós de la 5a etapa i Thibau Nys (Lidl) s’ha proclamat vencedor de la Volta Hongria (2.Pro). El català Àlex Martín (Polti) ha finalitzat 58è a l’etapa, a 9:22, i 53è a la general.

El neerlandès ha estat el més fort a l’esprint final de cap de cursa, superant Damien Howson (Q36.5) i Emanuel Buchmann (Bora). El líder ha arribat amb ells, en quarta posició.

El belga del Lidl ha defensat el lideratge i s’ha emportat la cursa hongaresa amb un marge de 12 segons sobre l’alemany del Bora i de 18 respecte al ciclista del Bahrain.

L’etapa s’ha disputat sobre un recorregut de 173,2 km, amb sortida des de Siófok i arribada a Pécs (2a, 2,3 km al 8,7%). Els participants han superat prèviament dues vegades la pujada final.

Boucles Aulne: Zingle s’estrena en 2024

Zingle guanya els Boucles Aulne. Foto: Ligue Nationale de Cyclisme
Zingle guanya els Boucles Aulne. Foto: Ligue Nationale de Cyclisme

Axel Zingle (Cofidis) ha estat el vencedor dels Boucles Aulne (1.1). El francès s’ha emportat l’esprint de cap de cursa, finalitzant per davant d’Alexandre Delettre (St Michel) i de Mads Würtz Schmidt (Israel). Joel Nicolau (Caja Rural) ha arribat dins d’aquest grup, ha sigut el primer català i s’ha classificat en 7a posició, tot i que li han picat 4 segons en meta.

La cursa s’ha celebrat en un recorregut de 181,1 km, amb sortida i arribada a Châteaulin. Els participants han hagut de rodar per tres circuits diferents. A l’últim dels quals han donat nou voltes, dins del qual es trobava l’empit final de 800 metres al 4%.


Dissabte 11/05/2024

Etapa 4 Volta Hongria: Nys repeteix un dia després

Nys celebra la victòria a la 4a etapa. Foto: Volta Hongria
Nys celebra la victòria a la 4a etapa. Foto: Volta Hongria

Thibau Nys (Lidl) ha sigut el guanyador de la 4a etapa de la Volta Hongria (2.Pro). El belga s’ha imposat a l’esprint final del pilot, per davant de Marc Hirschi (UAE) i de Yannis Voisard (Tudor). El català Àlex Martín (Polti) ha arribat en la 45a posició, a 29 segons.

Amb aquest resultat, Nys reforça el seu lideratge quan falta una jornada pel final, la qual començarà amb un marge de 14 segons sobre Diego Ulissi (UAE) i de 16 respecte a Emanuel Buchmann (Bora). Per la seva part, el català del Polti es troba en el 41è lloc de la general, a 2:56.

L’etapa ha presentat un recorregut de 165,5 km, amb sortida des de Budapest i arribada a Etyek (3a, 1,3 km al 5,8%). Prèviament, els participants han ascendit la pujada final dues vegades pel mateix vessant dins del circuit final i una addicional per una altra carretera.

Tour Finisterre: Cosnefroy continua en ratxa

Cosnefroy celebra el triomf al Tour Finisterre. Foto: Ligue Nationale de Cyclisme
Cosnefroy celebra el triomf al Tour Finisterre. Foto: Ligue Nationale de Cyclisme

Benoît Cosnefroy (Decathlon) ha obtingut la seva segona victòria al Tour Finisterre (1.1), després de l’assolida el 2021. El francès s’ha mostrat superior a l’esprint final del pilot i ha superat Corbin Strong (Israel) i Rudy Molard (Groupama). El primer català ha estat Eduard Prades (Caja Rural), qui ha finalitzat en la 6a posició.

La cursa s’ha celebrat sobre un recorregut de 199,9 km, amb sortida i arribada a Kemper. Els participants han donat quatre voltes al circuit final, que comptava amb l’empit de meta de 700 m al 6,2%.


Divendres 10/05/2024

Etapa 3 Volta Hongria: Nys pren el control

Nys s'imposa a la 3a etapa. Foto: Volta Hongria
Nys s’imposa a la 3a etapa. Foto: Volta Hongria

Thibau Nys (Lidl) ha aconseguit el triomf a la 3a etapa de la Volta Hongria (2.Pro) i s’ha col·locat com a nou líder. El belga ha estat el més fort a l’esprint de cap de cursa, batent Diego Ulissi (UAE) i a Emanuel Buchmann (Bora). Aquest últim s’ha escapat una mica abans del darrer quilòmetre, però l’han neutralitzat en els metres finals. El català Àlex Martín (Polti) ha arribat en 44a posició, a 2:07.

Gràcies a aquest resultat, el jove del Lidl és el nou líder, amb un marge de 4 segons sobre l’italià de l’UAE i de 6 segons respecte a l’alemany del Bora. En la general, el català del Polti es troba en el 43è lloc, a 2:17.

L’etapa s’ha disputat en un recorregut de 182,7 km, amb sortida des de Kazincbarcika i arribada a Kékestető (1a, 12,1 km al 5,6%). Prèviament, els participants han pujat Matrahaza (2a, 8,6 km al 4,7%).


Dijous 09/05/2024

Etapa 2 Volta Hongria: Cavendish culmina el treball del seu equip

Cavendish té èxit a la 2a etapa de la Volta Hongria. Foto: Astana Qazaqstan Team | SprintCycling
Cavendish té èxit a la 2a etapa de la Volta Hongria. Foto: Astana Qazaqstan Team | SprintCycling

Mark Cavendish (Astana) s’ha emportat la 2a etapa de la Volta Hongria (2.Pro). El britànic ha estat el més ràpid a la volata del pilot i ha aprofitat de la millor manera possible el treball de llançament del seu equip. Darrere seu, han finalitzat Dylan Groenewegen (Jayco) i Jon Aberasturi (Euskaltel). El català Àlex Martín (Polti) s’ha classificat en la 67a posició.

El neerlandès del Jayco ha estat sancionat amb 10 segons a la general per gairebé provocar una caiguda al líder Sam Welsford (Bora), qui s’ha vist empès contra les tanques i ha punxat.

Gràcies a les bonificacions, Martin Voltr (Pierre Baguette) és el nou líder de la cursa, amb una renda de 5 segons sobre el britànic de l’Astana i l’australià del Bora. El gran gruix del pilot es troba a 15 segons.

L’etapa s’ha celebrat sobre un recorregut de 162,1 km, amb sortida des de Tokaj i arribada a Kazincbarcika. Els participants han pujat Erdőbénye (3a, 1,3 km al 5,2%) i Tardona (3a, 700 m al 6,9%). Aquest últim s’ha coronat a 24,5 km de la meta.

Circuit Valònia: De Lie suma i segueix

De Lie s'emporta el Circuit Valònia. Foto:  Lotto Dstny | PhotoNews
De Lie s’emporta el Circuit Valònia. Foto: Lotto Dstny | PhotoNews

Arnaud De Lie (Lotto) ha vençut en el Circuit Valònia (1.1). El belga ha estat el més fort a l’esprint final del pilot i ha batut Axel Zingle (Cofidis) i Matthew Brennan (Visma). El català Marcel Camprubí (Q36.5) ha finalitzat en la 93a posició, a 4:30.

La cursa ha presentat un recorregut de 183,9 km, amb sortida des de Charleroi i arribada a Marcinelle. Els participants han completat tres voltes a un circuit d’11 km, que comptava amb un empit de 600 m al 6,4%.


Dimecres 08/05/2024

Etapa 1 Volta Hongria: Welsford venç en una arribada accidentada

Welsford s'endú la 1a etapa de la Volta Hongria. Foto: BORA - hansgrohe | Sprintcycling
Welsford s’endú la 1a etapa de la Volta Hongria. Foto: BORA – hansgrohe | Sprintcycling

Sam Welsford (Bora) ha guanyat la 1a etapa de la Volta Hongria (2.Pro) i s’ha col·locat com a primer líder. L’australià s’ha imposat a la volata final del pilot, superant Samuel Quaranta (Colpack) i Jakub Mareczko (Corratec). Durant l’esprint ha tingut lloc una caiguda que ha afectat diversos ciclistes. Un dels accidentats ha estat el català Àlex Martín (Polti), qui ha pogut travessar la meta i ha finalitzat 107è.

Amb aquest resultat, el del Bora és el primer líder de la cursa, amb un marge, gràcies a les bonificacions, de 3 segons sobre Martin Volt (Pierre Baguette), de 4 respecte a l’italià del Colpack i de 10 segons amb el gran gruix de participants.

L’etapa ha presentat un recorregut de 166,1 km, amb sortida des de Karcag i arribada a Hajdúszoboszló.


Diumenge 05/05/2024

Tour Onze Viles: Kristoff inaugura el seu caseller de 2024

Kristoff venç el Tour Onze Viles. Foto: Uno-X Mobility | Sprintcycling
Kristoff venç el Tour Onze Viles. Foto: Uno-X Mobility | Sprintcycling

Alexander Kristoff (Uno-X) s’ha endut el Tour Onze Viles (1.1). El noruec s’ha mostrat superior a l’esprint final del pilot, batent Jarne Van de Paar (Lotto) i Pierre Barbier (Philippe Wagner).

La prova s’ha disputat en un recorregut de 199,9 km, amb sortida i arribada a Bruges.

Trofeu Maarten Wynants: Ahtosalo guanya a l’esprint

Podi del Trofeu Maarten Wynants. Foto: VolkerWessels Women’s Pro Cycling Team
Podi del Trofeu Maarten Wynants. Foto: VolkerWessels Women’s Pro Cycling Team

Anniina Ahtosalo (Uno-X) ha estat la vencedora del Trofeu Maarten Wynants (1.1). La finlandesa s’ha emportat l’esprint final del pilot, superant Scarlett Souren (VolkerWessels) i Chiara Consonni (Filial UAE). La catalana Txell Claret (Hess) no ha finalitzat la prova.

La cursa ha presentat un recorregut de 116,6 km, amb sortida i arribada a Helchteren. Les participants han completat onze voltes a un circuit de 10,5 km.


Dissabte 04/05/2024

GP Eco-Struct: Consonni continua la ratxa de l’UAE

Consonni guanya el GP Eco-Struct. Foto: UAE Team ADQ | Arianna Bonaita
Consonni guanya el GP Eco-Struct. Foto: UAE Team ADQ | Arianna Bonaita

Chiara Consonni (Filial UAE) ha obtingut el triomf al GP Eco-Struct (1.1). La italiana ha sigut la més ràpida a la volata final del pilot, batent a Anniina Ahtosalo (Uno-X) i a Daria Pikulik (Human).

La prova s’ha celebrat en un recorregut de 135 km, amb sortida i arribada a Wichelen. Les participants han completat sis voltes a un circuit que comptava amb els trams de llambordes del Steenbeekstraat (900 m), Berringstraat (400 m) i Koningsstraat (700 m).

GP Morbihan (F): Persico obté el seu primer triomf de 2024

Persico celebra la victòria. Foto: UAE Team ADQ | SprintCycling
Persico celebra la victòria. Foto: UAE Team ADQ | SprintCycling

Silvia Persico (UAE) ha sigut la guanyadora del GP Morbihan femení (1.1). La italiana s’ha imposat en l’esprint de cap de cursa, per davant de Victoire Berteau (Cofidis) i Marta Lach (Ceratizit).

La cursa ha presentat un recorregut de 95,7 km, amb sortida i arribada a Plumelec. Les participants han ascendit 10 vegades la pujada final de la Côte de Cadoudal (1,7 km al 6,3%).


Divendres 03/05/2024

Clàssica Morbihan: Gasparrini s’imposa a Josselin

Gasparrini celebra el triomf a la Clàssica Morbihan. Foto: UAE Team ADQ | SprintCycling
Gasparrini celebra el triomf a la Clàssica Morbihan. Foto: UAE Team ADQ | SprintCycling

Eleonora Gasparrini (UAE) ha aconseguit la victòria a la Clàssica Morbihan (1.1). La ciclista italiana ha estat la més forta a l’esprint final del pilot, superant Marta Lach (Ceratizit) i Jade Wiel (FDJ), a partir de la qual han picat 2 segons a la línia de meta.

La prova s’ha disputat sobre un recorregut de 114,7 km, amb sortida i arribada a Josselin. Les participants han pujat 5 vegades la cota final, de 900 m al 5,1% de mitjana.