Etapa 6 Volta Espanya (F): Vollering no Évita el triomf de Muzic

Muzic guanya la 6a etapa. Foto: Volta Espanya (F) | Cxcling Creative Agency
Muzic guanya la 6a etapa. Foto: Volta Espanya (F) | Cxcling Creative Agency

Évita Muzic (FDJ) ha sigut la vencedora de la 6a etapa de la Volta Espanya femenina (2.WWT). La ciclista francesa s’ha imposat a l’esprint de cap de cursa per davant de Demi Vollering (SD Worx). Yara Kastelijn (Fenix) ha encapçalat el grup perseguidor. La primera catalana a travessar l’arc de meta ha estat Ariana Gilabert (Eneicat), 34a.

L’etapa ha presentat un recorregut de 132,5 km, amb inici des de Tarassona i arribada a la Laguna Negra (1a, 6,5 km al 6,7%). No han pres la sortida Gaia Realini (Lidl), a causa de les lesions provocades per la caiguda de l’anterior jornada, ni Katarzyna Niewiadoma (Canyon), per malaltia.

L’escamot del dia s’ha format a 85 km pel final i l’han integrat quatre corredores, entre les quals es trobava la catalana Laura Molenaar (VolkerWessels). Cap de cursa ha gaudit d’un avantatge de gairebé quatre minuts. El pilot ha neutralitzat l’escapada a 18 km de la meta.

Un cop a la base de l’ascensió final, Grace Brown (FDJ) s’ha col·locat al capdavant per marcar el ritme. 2 km després, la líder l’ha superat per seguir la mateixa estratègia que va utilitzar a Fuerte de Rapitán, accelerar la velocitat i deixar de roda a totes les rivals. No obstant això, la campiona neerlandesa també ha intentat no despenjar a Niamh Fisher-Black (SD Worx) i això ha fet que més rivals es mantinguessin darrere seu.

Per aquest motiu, veient que el ritme no era tan alt, dins dels últims dos quilòmetres ho ha intentat Pauliena Rooijakkers (Fenix). Aquest moviment ha obligat Marlen Reusser (SD Worx) i Vollering a tancar el forat. La neerlandesa ha tornat a la seva tàctica en els darrers 1000 m i ha marxat cap endavant amb la francesa de la FDJ a la seva roda.

Finalment, la victòria s’ha decidit en l’esprint final de cap de cursa, en el qual Muzic ha batut a Vollering i li ha aconseguit treure 2 segons a la línia de meta. El primer grup perseguidor ha finalitzat amb un desavantatge de 15 segons i l’ha encapçalat Kastelijn. Elisa Longo Borghini (Lidl) es trobava dins, però s’ha deixat 21 segons. La catalana de l’Eneicat ha arribat en 34a posició, a 4:16.

No hi ha hagut canvis en el podi de la general i, per tant, la campiona neerlandesa es manté líder, amb un marge de 56 segons sobre la seva homòloga italiana i d’1:14 respecte a Riejanne Markus (Visma). Així mateix, Juliette Labous (Dsm) és l’última corredora que no es troba a més de dos minuts, ja que se situa quarta a 1:38. Per la seva banda, Mireia Benito (AG Insurance) és la primera catalana a la classificació, en el 50è lloc.

Perfil Etapa 6. Font: Volta Espanya (F)
Perfil Etapa 6. Font: Volta Espanya (F)