Tro Bro Leon: De Lie, en mode imparable

De Lie s'imposa amb autoritat. Foto: Tro Bro Leon
De Lie s’imposa amb autoritat. Foto: Tro Bro Leon

Arnaud De Lie (Lotto) ha guanyat el Tro Bro Leon (1.Pro). El belga ha estat el més fort a l’esprint final de cap de cursa i ha superat a Clément Venturini (Arkéa) i a Pierre Gautherat (Decathlon). Cap dels catalans no ha finalitzat la cursa.

La prova s’ha celebrat sobre un recorregut de 204 km, amb sortida des de Le Carpont Plouguin i arribada a Lannilis. Els participats han hagut de superar 29 trams no asfaltats.

L’escamot de la jornada s’ha format uns 30 km després de l’inici i l’han integrat cinc corredors. 13 km més endavant, han enllaçat dos ciclistes més. A 69 km de la meta, el belga del Lotto ha punxat per primera vegada. Així mateix, poc més tard, s’ha accelerat el ritme, el pilot s’ha tallat i De Lie es trobava en terra de ningú.

El gran grup no s’ha tornat a unir fins a 50 km pel final i 7 km després ha arribat el jove esprintador belga. De Lie ha llançat el seu primer atac a 40 km de l’arribada. No ha aconseguit marxar en solitari, però sí que ha reduït molt el nombre d’integrants del grup. Amb tot, ha tornat a punxar 10 km més tard.

L’escamot s’ha anat trencant i Morné Van Niekerk (St Michel) s’ha quedat en solitari al capdavant de la cursa. El del Lotto s’ha tornat a incorporar al pilot a falta de 17 km. Tot i l’esforç, dins dels últims 7 km ha tornat a demarrar, ha neutralitzat l’escapat i ha format un trio capdavanter amb ell mateix, Gautherat i Riley Sheehan (Israel). Malgrat això, un grup perseguidor ha enllaçat a 2 km de Lannilis.

Finalment, la victòria s’ha decidit en l’esprint final de cap de cursa, en el qual De Lie ha batut als francesos de l’Arkéa i del Decathlon. El pilot ha finalitzat amb un desavantatge de 49 segons.

Perfil. Font: Tro Bro Leon
Perfil. Font: Tro Bro Leon