Etapa 4 Giro Itàlia (M): Milan no desaprofita l’oportunitat

Milan s'emporta la 4a etapa. Foto: Giro Itàlia (M)
Milan s’emporta la 4a etapa. Foto: Giro Itàlia (M)

Jonathan Milan (Lidl) ha guanyat la 4a etapa del Giro Itàlia masculí (2.UWT). L’italià s’ha imposat a la volata final del pilot, per davant de Kaden Groves (Alpecin) i Phil Bauhaus (Bahrain). El català Fran Muñoz (Polti) ha arribat 170è, després de formar part de l’escapada del dia.

L’etapa ha presentat un recorregut de 190 km, amb sortida des d’Acqui Terme i arribada a Andora. Els participants només han hagut de superar una pujada puntuable, el Colle del Melogno (3a, 6,8 km al 5%), situat molt lluny de meta. Amb tot, han coronat el Capo Mele (1,8 km al 4,4%) a 2,5 km pel final.

L’escamot de la jornada s’ha format pràcticament d’inici i l’han integrat quatre ciclistes, entre els quals es trobava el català del Polti. No obstant això, la fuga ha quedat reduïda a tres quan Filippo Ganna (Ineos) s’ha despenjat 25 km després. Cap de cursa ha gaudit d’un avantatge superior als 5 minuts. El següent corredor de l’escapada que ha esperat al pilot ha sigut Lilian Calmejane (Intermarché), a 73 km de l’arribada. Per tant, ja només restaven al capdavant Muñoz i Stefan de Bod (EF).

Quan faltaven 69 km per final, ha tingut lloc una caiguda que ha afectat, entre d’altres, Ben O’Connor (Decathlon), Einer Rubio (Movistar) i Biniam Girmay (Intermarché). Tots han pogut continuar en un primer moment, però la mala sort s’ha encebat amb l’eritreu, perquè 5 km després ha tornat a caure i ha abandonat.

El gran grup ha neutralitzat al duo capdavanter a uns 5 km de la línia de meta. Just a l’inici de Capo Mele, Ganna ha atacat i ha marxat en solitari amb encara 4 km per endavant. Hi ha hagut diverses reaccions per darrere, però cap dels corredors no han sigut capaços d’enllaçar amb l’italià. Malgrat obrir un forat important, el pilot l’ha atrapat dins de l’últim quilòmetre.

Finalment, el triomf s’ha disputat a l’esprint final del pilot, en el qual el més ràpid ha estat l’italià del Lidl, qui ha batut a l’australià de l’Alpecin i a l’alemany del Bahrain. El català del Polti ha finalitzat en 170a posició, a 4:47. No hi ha hagut pràcticament canvis a la general i, per tant, Tadej Pogačar (UAE) es manté líder.

Perfil Etapa 4. Font: Giro Itàlia (M)
Perfil Etapa 4. Font: Giro Itàlia (M)