Etapa 2 Tirrena-Adriàtica: Philipsen suma la 1a de 2024

Philipsen celebra el triomf a la 2a etapa. Foto: Tirrena-Adriàtica
Philipsen celebra el triomf a la 2a etapa. Foto: Tirrena-Adriàtica

Jasper Philipsen (Alpecin) s’ha emportat la victòria a la 2a etapa de la Tirrena-Adriàtica (2.UWT). El ciclista belga ha estat el més ràpid en la volata final del pilot, superant a Tim Merlier (Soudal) i Axel Zingle (Cofidis). El català David de la Cruz (Q36.5) ha estat 42è.

L’etapa ha presentat un recorregut de 198 km, amb sortida des de Camaiore i arribada a Follonica. Els participants han superat l’ascensió a Castellina Marittima (5,7 km al 3,6%), situada molt lluny de la meta.

El primer corredor a llençar l’esprint ha sigut el belga del Soudal, aprofitant la sortida d’un revolt de 90° a 300 metres del final. No obstant això, no ha aconseguit sorprendre, perquè el seu compatriota de l’Alpecin li ha agafat roda i l’ha batut amb claredat en la recta. La tercera posició era, en un primer moment, per a Biniam Girmay (Intermarché). Amb tot, han relegat l’eritreu per tancar contra les tanques al francès del Cofidis. El català del Q36.5 ha arribat dins del gran grup, en 42a posició. No hi ha hagut canvis a la general i, per tant, Juan Ayuso (UAE) continua líder.

Perfil Etapa 2. Font: Tirrena-Adriàtica
Perfil Etapa 2. Font: Tirrena-Adriàtica