GP Morbihan (M): Cosnefroy repeteix 5 anys després

Cosnefroy s'imposa al GP Morbihan (M). Foto: Decathlon AG2R La Mondiale Team
Cosnefroy s’imposa al GP Morbihan (M). Foto: Decathlon AG2R La Mondiale Team

Benoît Cosnefroy (Decathlon) ha sortit exitós del GP Morbihan masculí (1.Pro) i ja suma dues victòries en la cursa d’un dia francesa, després de l’assolida el 2019. El francès ha estat el més fort a l’esprint del pilot, finalitzant per davant d’Axel Zingle (Cofidis) i d’Arnaud De Lie (Lotto). Eduard Prades (Caja Rural) ha estat el primer català i ha fet 13è.

La prova s’ha celebrat sobre un recorregut de 196,4 km, amb sortida des de Josselin i arribada a Plumelec. Els participants han pujat Taupont (500 m al 3,5%) i Guegon (5,1 km a l’1,2%) abans d’entrar als circuits. Tant en el circuit llarg com en el curt, han ascendit la Côte de Cadoudal (1,7 km al 6,3%), la qual han hagut de superar 14 vegades.

Quan faltaven 23 km pel final, han marxat cap endavant Urko Berrade (Kern Pharma) i Thomas Gachignard (TotalEnergies). El duo ha gaudit d’un avantatge superior al minut. A 9 km de la meta, s’ha format un trio perseguidor amb Marcel Camprubí (Q36.5), però els han neutralitzat ràpidament. El gran grup no ha atrapat a cap de cursa fins a l’últim quilòmetre.

Finalment, el triomf s’ha decidit a l’esprint final en la cota, en el qual s’ha imposat el francès del Decathlon, superant al seu compatriota del Cofidis i al belga del Lotto. Per la seva part, el català del Caja Rural ha finalitzat en 13a posició.

Perfil. Font: GP Morbihan (M)
Perfil. Font: GP Morbihan (M)