Etapa 8 Volta Espanya (F): Vollering s’emporta una cursa dominada amb mà de ferro

Vollering celebra la victòria a la 8a etapa i a la general. Foto: Volta Espanya (F) | SprintCycling
Vollering celebra la victòria a la 8a etapa i a la general. Foto: Volta Espanya (F) | SprintCycling

Demi Vollering (SD Worx) ha aconseguit el triomf a la 8a etapa i s’ha proclamat guanyadora de la Volta Espanya femenina (2.WWT), sumant la segona gran volta al seu palmarès. La neerlandesa ha arribat en solitari a la línia d’arribada. Mireia Benito (AG Insurance) ha finalitzat com la primera catalana tant a l’etapa, 28a, com a la general, 41a.

La jornada ha presentat un recorregut de 89,5 km, amb sortida des de Madrid i final a Valdesquí (1a, 12,4 km al 4,9%). Prèviament, les participants han ascendit el Puerto de la Morcuera (1a, 13,2 km al 6,4%).

L’escamot del dia s’ha format 20 km després de l’inici i l’han integrat 13 corredores, entre les quals es trobava la catalana de l’AG Insurance. Cap de cursa ha gaudit d’un avantatge màxim d’1:45. Benito ha encapçalat el grup capdavanter durant la pujada, imposat un fort ritme a favor de la seva companya Sarah Gigante.

L’australiana ha atacat a 40 km de la meta i ha marxat amb Karlijn Swinkels (UAE) i Brodie Chapman (Lidl). Per la seva part, la catalana ha estat neutralitzada pel pilot. 4 km després, han donat caça al trio del davant. Aquest moment ho ha aprofitat Pauliena Rooijakkers (Fenix) per demarrar. Tot i que ha obert un forat de gairebé 30 segons, l’han atrapat abans de coronar. En aquest punt, el gran grup només l’integraven 17 ciclistes.

En el descens, Niamh Fisher-Black (SD Worx) ha caigut, però ha pogut reincorporar-se. A menys de 20 km del final, la neerlandesa de l’UAE se n’ha anat en solitari i ha assolit un marge superior al minut respecte al grup. No obstant això, Grace Brown (FDJ) ha accelerat el ritme des de l’inici de la pujada final i l’han enxampat a uns 10 km de coronar.

Quan faltaven 6 km per l’arribada, la líder s’ha col·locat al capdavant i ha seguit la mateixa estratègia que a les altres etapes de muntanya. El grup s’ha anat fent més petit, Elisa Longo Borghini (Lidl) s’ha despenjat i la campiona neerlandesa ha marxat en solitari. Darrere seu, Riejanne Markus (Visma) ha marcat el seu ritme i ha deixat enrere a les altres aspirant al podi, menys a Évita Muzic (FDJ). Per la seva part, la campiona italiana donava caça de les corredores que es despenjaven.

Finalment, Vollering ha travessat en solitari l’arc de meta, s’ha baixat i ha aixecat la bicicleta. La francesa de la FDJ ha esprintat i ha arribat amb un desavantatge de 29 segons. 4 segons més tard ha finalitzat la neerlandesa del Visma. La italiana del Lidl i Juliette Labous (Dsm) s’han deixat 1 minut. En relació amb la catalana de l’AG Insurance, ha arribat en 28a posició, a 9:11.

En la general, la corredora de l’SD Worx s’ha endut la cursa per etapes, la seva segona gran volta després del Tour de França de l’any passat. Vollering ha assolit una renda d’1:49 sobre Riejanne Markus, qui ha superat a Longo Borghini per 11 segons. Per la seva banda, Benito s’ha classificat en el 41è lloc.

Respecte a les classificacions secundàries, Marianne Vos (Visma) ha encapçalat la dels punts, la campiona neerlandesa ha estat la primera classificada a la muntanya i el seu equip, l’SD Worx, ha finalitzat com el millor de la Volta Espanya.

Perfil Etapa 8. Font: Volta Espanya (F)
Perfil Etapa 8. Font: Volta Espanya (F)