Etapa 3 Giro Itàlia (M): Merlier té èxit a la primera volata

Merlier s'endú la 3a etapa del Giro Itàlia (M). Foto: Soudal Quick-Step | Getty Images Sport
Merlier s’endú la 3a etapa del Giro Itàlia (M). Foto: Soudal Quick-Step | Getty Images Sport

Tim Merlier (Soudal) ha vençut a la 3a etapa del Giro Itàlia masculí (2.UWT). El belga ha estat el més ràpid a l’esprint final del pilot, superant Jonathan Milan (Lidl) i Biniam Girmay (Intermarché). El català Fran Muñoz (Polti) ha finalitzat 58è.

L’etapa s’ha celebrat sobre un recorregut de 166 km, amb sortida des de Novara i arribada a Fossano. Els participants només han pujat un cim, Lu (4a, 3,8 km al 3,8%), situat molt lluny de meta.

El que estava sent una jornada de transició, ha canviat radicalment després de l’esprint intermedi de Masio. Durant el llançament, s’ha fet un tall entre els esprintadors i els seus companys amb la resta del pilot. Al capdavant s’han adonat i, en comptes d’esperar, han accelerat el ritme amb encara 86 km per endavant. Cap de cursa ha assolit un avantatge d’1:45.

La velocitat de caça que han imposat Polti, Movistar i Bahrain ha provocat que el gran grup es fragmentés a 60 km pel final. El més perjudicat era Cian Uijtdebroeks (Visma), qui es trobava en el tercer grup, el qual ha arribat a perdre 30 segons amb la resta de favorits per a la general. No obstant això, dins dels últims 50 km el tercer grup ha enllaçat amb el segon i tots plegats han neutralitzat cap de cursa.

Quan només faltaven 3 km per l’arribada, Mikkel Honoré (EF) ha atacat per evitar arribar a l’esprint. El que no s’esperava el danès és que a la seva roda sortissin el líder Tadej Pogačar (UAE) i Geraint Thomas (Ineos). El de l’EF s’ha despenjat després del primer relleu del campió eslovè, qui també ha fet patir al britànic. Amb tot, el pilot els ha neutralitzat en els darrers 400 m.

Finalment, la victòria s’ha decidit en la volata final del gran grup, en la qual el belga del Soudal s’ha imposat de forma ajustada a l’italià del Lidl. La tercera plaça ha sigut per a l’eritreu de l’Intermarché. Per la seva banda, el català del Polti ha arribat dins del pilot, en 58a posició. No hi ha hagut canvis significatius a la general i, per tant, Pogačar continua líder.

Perfil Etapa 3. Font: Giro Itàlia (M)
Perfil Etapa 3. Font: Giro Itàlia (M)