Etapa 6 París-Niça: Skjelmose s’endú l’etapa i McNulty recupera el lideratge

Skjelmose celebra la victòria a la 6a etapa. Foto: París-Niça
Skjelmose celebra la victòria a la 6a etapa. Foto: París-Niça

Mattias Skjelmose (Lidl) ha estat el vencedor de la 6a etapa de la París-Niça (2.UWT). El ciclista danès s’ha imposat en l’esprint de cap de cursa, superant a Brandon McNulty (UAE), nou líder de la volta francesa, i Matteo Jorgenson (Visma).

L’etapa ha presentat un recorregut de 198,5 km, amb sortida des de Sisteron i arribada a Sa Còla. Els participants han pujat Col des Lèques (2a, 6,7 km al 5%), Col de Luens (2a, 7 km al 4,6%), Côte de la Blachette (3a, 2,9 km al 5,2%), Col de Gourdon (2a, 6,3 km al 4,2%) i Côte de la Colle-sur-Loup (2a, 1,8 km al 10,1%), que s’ha coronat a 28,5 km de la meta.

El fort ritme que ha imposat l’Ineos en el Col de Gourdon ha provocat que el pilot es tallés. En un primer moment, sí que han aconseguit deixar enrere alguns favorits per a la general, però ràpidament han enllaçat i han coronat tots junts. Així mateix, han neutralitzat l’escamot del dia.

En l’inici de la pujada a la Côte de la Colle-sur-Loup, Matteo Sobrero (Bora) ha accelerat tant el ritme, amb el seu company Primož Roglič i el nord-americà de l’UAE a roda, que ha obert un forat respecte al pilot. No obstant això, els favorits per a la general els han atrapat. A un quilòmetre per a coronar, l’estatunidenc del Visma ha atacat i s’ha anat en solitari, quan encara faltaven 29,5 km pel final.

La baixada era molt tècnica i diversos corredors han tingut ensurts. Lamentablement, el guanyador de la 4a etapa, Santiago Buitrago (Bahrain) ha caigut i ha perdut totes les opcions a la general. En el tram en pujada abans de l’esprint intermedi, el campió danès ha demarrat i s’ha escapat amb McNulty. A 24 km per la meta, han enllaçat amb Jorgenson. Els tres ciclistes s’han entès a la perfecció en els relleus i han augmentat l’avantatge amb el grup de favorits.

Finalment, el triomf s’ha decidit en l’esprint del trio capdavanter, en el qual el més fort ha sigut Skjelmose, qui ha batut als nord-americans de l’UAE i del Visma. El grup perseguidor ha finalitzat amb un desavantatge de 52 segons.

Gràcies a aquest resultat, McNulty recupera el lideratge de la volta francesa, amb un marge de 23 segons sobre Jorgenson i de 34 respecte a Luke Plapp (Jayco). Per la seva part, el danès del Lidl es troba ara a 54 segons; Remco Evenepoel (Soudal), a 1:03; Egan Bernal (Ineos), a 1:14, i Roglič, a 1:44.

Perfil Etapa 6. Font: París-Niça
Perfil Etapa 6. Font: París-Niça