Etapa 8 París-Niça: Evenepoel i Jorgenson es reparteixen els premis

Evenepoel celebra la victòria a la 8a etapa i Jorgenson, a la general. Foto: París-Niça
Evenepoel celebra la victòria a la 8a etapa i Jorgenson, a la general. Foto: París-Niça

Remco Evenepoel (Soudal) ha obtingut el triomf a la 8a etapa de la París-Niça (2.UWT) i Matteo Jorgenson (Visma) s’ha proclamat guanyador de la volta francesa. El ciclista belga ha travessat l’arc de meta per davant del nord-americà. Darrere d’ells, ha finalitzat Aleksandr Vlasov (Bora). En el podi final, l’excampió del món ha pujat al segon esgraó, mentre que Brandon McNulty (UAE) s’ha hagut de conformar amb el tercer lloc.

L’etapa ha presentat un recorregut de 109,5 km, amb sortida i arribada des de Niça. Els participants han ascendit Côte de Levens (2a, 6,1 km al 5,8%), Côte de Châteauneuf (2a, 5,5 km al 4,5%), Côte de Berre-les-Alpes (2a, 6,5 km al 5,9%), Côte de Peille (1a, 6,5 km al 6,9%) i Col des Quatre Chemins (1a, 3,8 km al 8,1%), que s’ha coronat a 9 km pel final.

En el descens del segon cim del dia, a uns 65 km de la meta, el pilot s’ha trencat i Egan Bernal (Ineos) s’ha quedat enrere. En la pujada a Peille, el campió belga ha atacat tres vegades i, com diu la dita, al tercer cop no falla. A 44 km ha marxat amb l’estatunidenc del Visma i, poc després, ha enllaçat el rus del Bora.

El líder McNulty ha intentat sortir al demarratge de l’excampió del món, però no ho ha aconseguit i l’ha atrapat el grup que hi havia darrere seu. En el grup capdavanter, Jorgenson i Evenepoel s’han entès en els relleus, mentre que darrere no hi havia forces per gaire més. Per aquest motiu, l’avantatge s’ha anat incrementant ràpidament, fins a superar els dos minuts.

A l’inici de l’ascensió a Quatre Chemins, el grup en el qual es trobava el colombià de l’Ineos ha enllaçat amb el del líder, més de 50 km després de tallar-se. Per un altre costat, a cap de cursa no hi ha hagut moviments, però el belga del Soudal ha imposat un fort ritme que ha provocat que Vlasov es despengés. En la baixada, el duo capdavanter ha doblat un grup de corredors endarrerits.

Finalment, la victòria s’ha decidit en l’esprint final de cap de cursa, en el qual Evenepoel ha sigut el primer a creuar l’arribada, per davant de Jorgenson. El rus del Bora ha arribat amb un desavantatge de 50 segons. McNulty, juntament amb Mattias Skjelmose (Lidl), ha finalitzat a 1:39. Per la seva banda, Bernal i Luke Plapp (Jayco) han perdut 2:13, encara que el més malparat de l’etapa ha estat Primož Roglič (Bora), que s’ha deixat 4:04.

Amb aquest resultat, l’estatunidenc del Visma s’ha proclamat vencedor de la París-Niça. Li han acompanyat en el podi el campió belga, a qui ha avantatjat en 30 segons a la general, i el seu compatriota de l’UAE, que no ha pogut defensar el mallot groc i a qui li ha tret 1:47. En relació amb les classificacions secundàries, Evenepoel s’ha emportat la dels punts i la de la muntanya, mentre que Jorgenson també ha acabat com el millor jove.

Perfil Etapa 8. Font: París-Niça
Perfil Etapa 8. Font: París-Niça