Etapa 7 París-Niça: Vlasov guanya i McNulty aguanta

Vlasov celebra el triomf a la 7a etapa. Foto: París-Niça
Vlasov celebra el triomf a la 7a etapa. Foto: París-Niça

Aleksandr Vlasov (Bora) s’ha endut la 7a etapa de la París-Niça (2.UWT). El ciclista rus ha arribat en solitari a la línia de meta. Darrere seu, ha finalitzat el grup perseguidor, encapçalat per Remco Evenepoel (Soudal) i Primož Roglič (Bora).

L’etapa ha presentat un recorregut de 104 km, amb sortida des de Niça i arribada a Madone d’Utelle (1a, 15,1 km al 5,7%). Els participants també han ascendit la Côte de Gattières (2a, 4,6 km al 4,7%). El dia ha estat marcat pel fred i la pluja.

El primer atac a la pujada final ha tingut lloc a 4,4 km pel final i l’ha protagonitzat el campió belga. No obstant això, no ha tingut èxit. Aprofitant el ritme més lent, ha contraatacat el rus del Bora i ha marxat en solitari. Quan faltaven 2 km, ho ha tornat a provar el corredor del Soudal. No ha aconseguit anar-se’n, però ha deixat enrere al líder Brandon McNulty (UAE), Egan Bernal (Ineos) i Luke Plapp (Jayco).

Finalment, Vlasov ha travessat en solitari l’arc d’arribada, avantatjant en 8 segons al grup de favorits. Evenepoel i Roglič han obtingut els 8 i 4 segons restants de bonificació a la meta. El nord-americà de l’UAE ha perdut 27 segons; l’australià del Jayco, 40 segons, i el colombià de l’Ineos, 1:01.

Amb aquest resultat, la general s’estreny cada vegada més a falta de només una etapa. McNulty continua líder, però amb un marge cada vegada més reduït. Matteo Jorgenson (Visma) es troba a 4 segons i Mattias Skjelmose (Lidl) ha pujat a la 3a posició, a 35 segons. Per la seva banda, l’excampió del món se situa a només 1 segon del podi, mentre que Plapp ha baixat fins al 5è lloc, a 12 segons del tercer calaix.

Perfil Etapa 7. Font: París-Niça
Perfil Etapa 7. Font: París-Niça