Etapa 3 París-Niça: L’UAE marca territori

L'UAE durant la 3a etapa de la París-Niça. Foto: UAE Team Emirates | SprintCycling
L’UAE durant la 3a etapa de la París-Niça. Foto: UAE Team Emirates | SprintCycling

L’UAE Team Emirates s’ha endut el triomf a la 3a etapa de la París-Niça (2.UWT). L’equip emiratià, del qual forma part el català Marc Soler, ha estat el més ràpid a la crono per equips, classificant-se per davant del Team Jayco AlUla i de l’EF Education – EasyPost. Pel que fa a la general, Brandon McNulty (UAE) és el nou líder de la volta francesa.

L’etapa ha consistit en una contrarellotge per equips de 26,9 km, amb sortida i arribada a Auxerre. Cal recordar que, a diferència de la resta de curses, a la París-Niça no és el quart ciclista el que marca el temps de l’equip, sinó el primer. Així mateix, la crono ha comptat amb la presència de la pluja, que ha provocat que les últimes esquadres en sortir no poguessin optar a la victòria, perquè els seus temps han sigut pitjors.

L’UAE ha sigut el guanyador després de completar el recorregut amb un temps de 31:23, superant en 15 segons al Jayco i en 20 a l’EF. Pel que fa als favorits per a la general, el Soudal de Remco Evenepoel ha finalitzat amb un desavantatge de 22 segons, de la mateixa manera que l’Ineos d’Egan Bernal i Carlos Rodríguez. El més malparat de la contrarellotge ha sigut Primož Roglič, ja que el Bora ha perdut 54 segons.

Amb aquest resultat, McNulty passa a ser el nou líder de la cursa francesa, amb el mateix temps que els seus companys Finn Fisher-Black, João Almeida i Jay Vine. Els corredors de l’equip emiratià compten amb un marge de 18 segons sobre Evenepoel, de 20 i 22 amb Bernal i Rodríguez i de 54 segons respecte a Roglič. Per la seva banda, Soler es troba en 21a posició, a 41 segons.

Perfil Etapa 3. Font: París-Niça
Perfil Etapa 3. Font: París-Niça